itulau

O le GMB's Dr Hilary na tu'uina atu se lapata'iga malosi e uiga i mausa supamaketi 'aisea e ave ai le lamatiaga?'

Talofa, sau e fa'atalanoa a matou oloa!

Manuia le taeao PeretaniaUa lapataia e Dr Hilary Jones le au maimoa ina ia faaeteete i supamaketi ma ia manatua e aua lava ne'i pikiina ni aitema ona toe tuu lea.

 

O Dr Hilary sa talanoaina ma le au talimalo Piers Morgan ma Susanna Reid pe tatau pea ona tatou faaeteete i le ono sosolo.o le koronavairusie ui i mea e pa'i atu ai.

"O nofoaga tapuni e sili atu ona faʻasalalauina le siama, ou te manatu o loʻo i ai faʻamaoniga o supamaketi sa avea ma vaega o popolega ma faʻasalalauina," o le tala lea a Dr Hilary.

“O lea la, o le mulimulita’i i fa’ailoga i luga o le fola, o le faiga e tasi le auala, e taua tele le aua ne’i fa’apipi’i i alaala.

"Ia fai pea se matapulepule, faʻamama i taimi uma, ma ua ou vaʻai i le toʻatele o tagata o paʻi i fualaau aina ma toe tuʻu e aunoa ma le faʻamamaina i le va," o lana lapataʻi lea.

Na fesili Piers: "E faʻafefea ona feaveaʻi o tatou manatu i le taimi nei o Covid mai le paʻi i mea?"

 Sur

“E mautinoa lava o se avanoa,” o le tali lea a Dr Hilary.

"Ou te manatu e le tele ni faʻamaumauga faʻamaonia na faʻaalia ai na tupu."

Na fai mai Piers: “Ina ua matou amataina lenei mea ia Mati, Aperila, sa masani ona fufulu ma faamama e tagata mea uma na latou maua mai se faleoloa.

 

"E le o toe faia e tagata lena mea, aua o loʻo i ai le talitonuga e le o toe lamatia e pei o le i ai i totonu o se nofoaga ma isi tagata mo se taimi umi?"

Na tali atu Dr Hilary: “Ia, e masani lava o se maʻi manava, ae e le o atoatoa, ma matou te iloa o le siama e ola i luga o mea malo mo le tele o itula ma aso.

“Afai e te pa’i atu i se mea ua pisia, ma ua matou vaaia ni faasalalauga e sili ona lelei o loo i ai i ou lima lenei mea lanu meamata ma e te tago i le ipu kofe ma avatu i se isi tagata, pe e te tago i meaai ma toe avatu, o loo ola pea. .

 

"Ma afai e te tuʻu lou lima i luga o lena mea ona tuʻu lea o lou lima i luga o ou mata poʻo lou gutu poʻo lou isu, e iai lou avanoa e piki ai le Covid-19.

“E tatau lava ona faʻaaoga o tatou mafaufau lelei, ma faʻamama soo, ma fufulu o tatou lima.

 

“Aisea e ave ai le tulaga lamatia?”o lana fesili lea.

"Afai e te le iloa mautinoa, aua le faia se tulaga lamatia."

 


Taimi meli: Ian-12-2021